Jon Ludvig Hammer har reist til USA for å delta i landets sterkeste turnering noen sinne!

Tormod Ingul

Hammer i amerikansk storturnering

Texas Tech Univesity Spice Cup 2009 samler seks unge stormestere, gjennomsnittsalderen er 20 år, men ratingsnittet er på hele 2631. Dermed blir dette den sterkeste invitasjonsturneringen som er arrangert i USA noen gang.

Hammer er klart dårligst rangert av spillerne, med sine 2585 i rating, men som vi vet er han i stand til å slå hvem som helst.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Agdestein har troen

– Jeg tror han kan gjøre det kjempebra, det sier Simen Agdestein til NRK. Agdestein har vært lærer for Hammer på Norges Toppidrettsgymnas.

– Jon Ludvig har tidligere bodd i USA ett år og vil sikkert føle seg hjemme der. Dessuten tror jeg det er et spennende sted og det gjør det hele gjerne mer inspirerende.

Hammer får sjansen til å gjøre det store allerede i første runde. Da skal han opp mot førsterangerte Andreikin fra Russland, som nok vil bli en hard nøtt å knekke. Hammer har svart.

– Han har neppe noe spesielt opplegg for turneringen, sier Agdestein. – Han har begynt å studere forberedende og samfunnsøkonomi på universitetet nå, men er innom her på NTG. Tror han synes det er hyggelig å være med miljøet her.

De øvrige deltakerne i turneringen er:
Dmitry Andreikin, 18 år fra Russland. Med sine 2659 i rating er han landets beste junior.
Wesley So, 15 år og fra Filippinene. Rating 2644.
Varuzhan Akobian fra USA er turneringens Grand Old Man, med sine 26 år. Rating 2636.
Yuriy Kuzubov, 19 år og fra Ukraina. Rating 2636
Rauf Mamedov, 21 år fra Aserbadjan. Rating 2626.

Arrangert av verdensmester

Den tidligere verdensmesteren for kvinner, Susan Polgar, er en av arrangørene for turneringen. Det blir daglige rapporter, bilder og partier på Polgars annerkjente blogg.

Hun har sitt eget sjakkakademi, og er dessuten en varm talsmann for skolesjakk.
Polgar overvar i sommer Arctic Chess Challange i Tromsø, og snakket der varmt for sine interesser.

– I Tromsø snakket hun til en større ungdomsgjeng, og ville både ha oss over på tur og rekruttere studenter til universitetet. Jon Ludvig er som sådan en veldig attraktiv kar for dem, forteller Agdestein.

Første runde spilles lørdag, og turneringen avsluttes 29. september.

Source: http://www.nrksport.no/sjakk/1.6781374

Chess Daily News from Susan Polgar
Tags: ,