Nakamura vant en spennende BN Bank Blitz-finale!

I en langt mer spennende finale enn mange hadde fryktet, ble det til slutt lynfantomet Hikaru Smallville Nakamura som trakk det lengste strået i BN Bank Blitz 2010! Simen Agdestein gav Nakamura kamp til døra, men måtte gi tapt i armageddon-partiet etter 2-2 i finalespillet. Lahno tok 3.plassen etter å ha holdt remis i armagdeddon-partiet. Hikaru Nakamura er dermed vinner av BN Bank Blitz 2010 for andre år på rad og stikker av med 32 000 kroner.

Hikaru Nakamura kom rett fra Saint Louis dagen i forveien, men var i følge ham selv frisk og opplagt til tross for mye frem og tilbake fra kontinentet i det siste. I utgangspunktet skulle dette være lett match for 22-åringen som nylig tok 5.plass i VM i lynsjakk og spørsmålet de fleste stilte seg, var vel egentlig om noen i det hele tatt ville klare å ta poeng fra han.

Nakamura viste seg å ha full kontroll i de innledende rundene og tok lett 10/10 der. Blant de heldige som fikk sjansen til å møte amerikaneren, var Joshua Paul Schmidt (1428) som vant budrunden om den ledige plassen. 26-årige Schmidt, tidligere deltaker i reality-serien FK Zebra, hadde håp om å kapre minst et halvpoeng, men er neppe veldig overrasket over at det til slutt ble en smultring i dette feltet.

More here.

Posted by Picasa
Chess Daily News from Susan Polgar
Tags: , , , ,