Susan Polgars syn på Magnus:

For å få litt variasjon her inne så spurte jeg, i et eksklusivt mini-intervju for blo’fansen, Susan Polgar om hennes betraktninger rundt Magnus sin seier i Moskva. Susan trenger ingen nærmere presentasjon. Men for å si litt om henne: Hun er altså den eldste av de berømte Polgarsøstrene. Hun har vært verdensmester for kvinner, er olympisk mester for Ungarn på kvinnesiden sammen med sine søstre Judit og Susan. Hun bor i dag i USA og driver en av verdens største sjakkblogger “Susan Polgar Chess Daily News and Information”, og hun har tusen talenter og mange jern i ilden. Susan er virkelig er kapasitet. Hun er med sine hyppige oppdateringer på nett en stor inspirator til mange sjakkbloggere verden over – inklusive Sjakkfantomet selv om våre to blogger er høyst ulike. Det er inspirerende å se at en person som har lagt egen karriere på hylla fortsetter sitt energiske arbeid for å fremme sjakk ved blant annet å skrive så hyppig på nett som Susan gjør. Susan skriver først og fremst en nyhetsbloggs og informasjonsblogg og hun fatter seg normalt sett kortfattet…

Her er intervjuet med Susan Polgar:

Sjakkfantomet: Hvilke kvaliteter i Magnus sitt spill gjorde han til slutt til en vinner i Moskva etter din mening?

Susan Polgar: ” En urokkelig fighting spirit, og evnen til å være best når det gjelder. Han frykter ingen spillere og er alltid villig til å ta en kalkulert risiko.”

Sjakkfantomet: Magnus har nå vunnet fire store turneringer på rad i en alder av bare 20 år – tror du han vil dominere sjakken i årene som kommer – eller var dette året eksepsjonelt etter ditt skjønn?

Susan Polgar: “Det er helt opp til Magnus selv. Han har et enormt naturtalent og har sterke nerver. Det eneste spørsmålet er hva som er hans langsiktige mål. Men hvis han bestemmer seg for å fortsette å prioritere sjakk, er jeg ikke i tvil om at han vil slå mange flere rekorder.”

Sjakkfantomet: Hvis Magnus leser dette – hva vil du si han?

Susan Polgar: “Fortsett med dynamisk, kompromissløs kampsjakk! Fortsett med å ha det gøy med det du holder på med og bare vær deg selv.”

Da gjenstår det bare å takke Magnus og alle hans konkurrenter for all kampsjakken vi ble presentert i Moskva, Susan Polgar for intervjuet og leserne mine for bidrag og innspill! En varm gratulasjon til den profesjonelle arrangøren i Moskva for det forrykende godt arrangement som innholdt alt! Gode LIVE-sendinger, spennende etteranalyser, kampsjakk, dramatisk og kyndig turneringsledelse. Vel blåst!

Source: http://sjakkfantomet.blogg.no

Chess Daily News from Susan Polgar
Tags: , ,