AQUAPROFIT-POLGÁR SAKKNAP
IMMÁRON A HARMADIK!

Immáron harmadjára kerül megrendezésre a méltán népszerű Aquaprofit-Polgár Sakknap, mely minden sakkbarát számára az év eseményének számít. A híres olimpiai bajnok Polgár-nővérek évente csak egyszer lépnek hármasban a nagyközönség elé és játszanak száztáblás szimultánt kihívóikkal.

Idén is az Aquaprofit Zrt. szervezésében mérkőzhetnek meg a sakkozni vágyók november 13-án, pénteken a Magyar Telekom székházában (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.).

Az Aquaprofit Zrt. évek óta a magyar sakkélet meghatározó támogatója, hazánk egyik legerősebb sakkcsapatának, a nagykanizsai sakkcsapatnak a névadó szponzora. Ezen kívül minden évben megrendezi a nagysikerű Aquaprofit-Polgár sakknapot lehetővé téve, hogy újra közösen játshasson hazánkban a világhírű testvérhármas. Ezt a hagyományt szeretnénk idén is folytatni.

A világ különböző pontjairól érkező Polgár-lányok idén összesen 99 táblán játszanak majd egyszerre az ellenfelekkel (mindnyájan 33-33 táblán). A tervek szerint több mint száz vállalkozó kedvű játékos jut lehetőséghez a szimultánon. Az esemény iránt óriási az érdeklődés, a jelentkezők száma már most meghaladta a 200-at. Annyi bizonyos: fiatal tehetségek, profi sakkozók, színészek, újságírók fognak az asztalhoz ülni.

A programot különleges játszma elemzések, sakk-komédia és a már megszokott száz táblás szimultán mellett Judit snell partijai szinesítik majd, ezen túl vendégeink nyeremény sorsolásokon vehetnek részt és filmvetítéseken kapcsolódhatnak ki. A belépés az idei évben is díjtalan.

http://www.aquaprofit.com/sakknap/index.php?oldal=sakknap2009.php

Posted by Picasa
Chess Daily News from Susan Polgar
Tags: , ,